Çeviri

21 Ekim 2014 Salı

DOĞRU BİLGİNİN/ KAYNAĞIN NETWORKÜ

20-21 Ekim 2014

Bizim için doğru bilgi paylaşılan, hareket halinde olan bilgidir. Doğru bilgiyi doğru kaynaktan bulabiliriz. Kaynağımız alanında uzman biri de olabilir. Ben kaynak olarak internet ve okuduğum kitapları kullanıyorum.
 
Doğru bilgi mutlak bilgi değildir, işlenmiş bilgidir, üzerinde konuşulabilen, bir çok alt bilgiyi içerisinde barındıran, sürekli kullanıldığı için güçlü bir enerjisi olan, sizi bir değil bir kaç adım ileri götürebilen, sizi oyalamayan, işinize yarayan bilgidir.

Doğru bilginin/ kaynağın networkü


Doğru bilgiye ulaşabilmek: Öncelikle alan önemli değil- temel düzeyde bir bilgi tüm alanlarda gereklidir. Neden sonuç ilişkisi, 5 N 1 K '' ne- ne zaman- nerede- nasıl- neden- kim '' ilişkisi olan, kaynağı belli veya anonim olan bir bilgi temel düzeyde yeterlidir.

Bilginin tamamlanmışlığı, işin bu kısmında multidisipliner yöntemleri kullanmak lazım. İnsana dokunan bilgi her zaman doğru bilgi değeri taşır. Duygulara/ korkulara dokunan, ihtiyaçlara dokunan, merak uyanduran şeylere dokunan, birarada tutan, evrenin gizemine dokunan, sistematik , sahibinin gerçeğini yakalamış bilgi tamamlanmış bilgidir. Duygusuna kavuşmuş bilgi tamamlanmış bilgidir.

Momentum
 

Doğru bilgi/ kaynak da müthiş bir hız ve birleştirme gücü vardır. Momentumu fikrin sahip olduğu enerjiden doğan bir hareket olarak düşünürsek, doğru bilgi elinizdeki tüm taşları ait olduğu yere koyar, hepsinin sizin için çalışmasını sağlar. Böylece sürdürülebilir, belli bir momentumu olan, sahip olduğu enerjiyle uzun bir süre kendine yeten bir hareket alanı sağlamış olursunuz: siz de bu arada başka doğru bilgileri kovalarsınız. Bu sizin için çalışan, kendini yönetebilen bir bilgi ağıdır artık.

                                                                            Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder