Bölüm 2
Bir fikrin doğum sancısı |
Girişimcinin beslenme tarzı: Girişimci sportif olduğu için ve büyük bir düşünce gücü harcadığı için kuvvetli beslenmelidir, doğadaki meyve, sebze, hayvansal gıdalar, deniz ürünleri, sağlıklı su, temiz hava, güneş en önemli besin kaynağıdır. Girişimci fast food kültürüne ait değildir, sağlığını olumsuz etkileyecek hiç bir alışkanlığa sahip olmaz, hasta olmaktan nefret eder. Kışın temkinlidir, yazık güneşe karşı korunaklıdır. Girişimci içinde sporun olmadığı diyetlere inanmaz. O toprak ananın verdiği tüm nimetlere kollarını açar: muz, badem, ceviz, fındık, çikolata, incir, kabak çekirdeği, acı biber, somon balığı, karides, midye, nar, bal, karaciğer, yumurta, süt ürünleri, tabiki her türlü taze sebze ve meyve, et ürünleri vb. bu liste uzar gider. Önemli olan bunları dengeli bir şekilde öğününe almasıdır.
Sinema, 7. Sanat dalı: girişimci çok iyi bir senarist-analist ve yönetmen kapasitesine sahiptir: İzlediği fimin röntgenini hemen çeker. Yaratıcılık, karakter oyunculuğu, görsel teknolojiler ve iyi bir kurgu onu çok heyecanlandırır.
Girişimci ne giyer ne giymez : Girişimci şu dünyada 20 liralık bir bluz veya tişörte 200 lira verecek en son insandır. Marka bağımlısı değildir, hareket rahatlığı ve bedenine uygunluğu aradığı ilk özelliktir. Kıyafet ve aksesuarlar girişimcinin özgürlüğünü ve keşif arzusunu kısıtlamayacak kadar zararsız olmalıdır.
Girişimci aşık olur mu? Girişimci kaliteye, zekaya, sadeliğin asaletine ve kazanmaya aşıktır. Girişimcide ego hem gizli bir düşman hem de başarısının temel taşıdır: O yüzden sosyal hayat, ilişkiler ve üretmek ile sürekli dengelenmelidir, yoksa dünya girişimci için hüsran dolu bir yer olur.
Sevda ÇUBUK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder