Çeviri

22 Ekim 2014 Çarşamba

YENİ DÜNYAMIZ İNTERNET

22 Ekim 2014

 
Bu günlerde web dünyasında yeni bir dünyanın temelleri atılıyor. Bulut bilişimin de hayatlarımıza girmesiyle webde kendi alanlarımızı satın alıp, kendi dünyalarımızı inşa ediyoruz.


İnternet

Sanal dünyadaki hedefimiz belli: günlük hayatta yaşadığımız gerçekliği internette de yaşamak istiyoruz. Fiziki mağazalardan alış veriş yaparken ki çeşitliliği ve ödeme kolaylıklarını e-ticaret sitelerinde de görmek istiyoruz. Market alışverişimizi de internetten yapmak istiyoruz, hafta sonlarını poşet poşet gıda taşıyarak geçirmek istemiyoruz.

Bir internet kullanıcısı olarak veya internet girişimcisi olarak günlük hayatta gösterdiğimiz özeni internette de göstermeliyiz. Bir içerik yazarken, bir resim paylaşırken, forumlarda yorum yaparken, internette bilgi verirken, iş kurarken dürüst olmalıyız, özenli olmalıyız. İnternetin içerik kalitesini ve zenginliğini belirleyen kullanıcılardır. İnternetten ne talep ederseniz size onu verecektir.

İnterneti bilgi almak ve bilginizi paylaşmak için kullanın. Dünyadaki gelişmeleri takip edebilmek, yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaşabilmek için kullanın. İnterneti başarılı insanlara ulaşabilmek için kullanın.

İnternet bizi sosyal medyada eylemekten çok daha harika özelliklere sahip. Bu değişime ayak uydurun. İnterneti ne kadar günlük hayatımızın tüketim alışkanlıkları içine koyabilirsek o kadar gelişecek, bizim için daha üretken, daha yaratıcı bir alana dönüşecektir.

                            Sevda ÇUBUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder